Navigation Menu+

FILMREVIEW The Hobbit

Geplaatst door in Film, Review

The-Hobbit-1024x1024

Meer dan tien jaar nadat de trilogie van The Lord of the Rings uitkwam, is regisseur Peter Jackson terug met een nieuwe trilogie: The Hobbit. Het eerste deel, ‘An Unexpected Journey’, vertelt het verhaal van Bilbo Baggins en het avontuur waarbij de ring op zijn pad kwam.

Bekende gezichten
In dit eerste deel van de trilogie speelt Gandalf (Ian McKellen) wederom een grote rol. Maar ook Galadriel (Cate Blanchett) en Elrond (Hugo Weaving) hebben bijrollen. Zelfs Frodo (Elijah Wood) heeft een klein rolletje in het begin van de film. In het laatste deel, dat eind 2014 uitkomt, is Legolas (Orlando Bloom) wederom van de partij.

De hoofdrol van de trilogie is weggelegd voor de Engelse acteur Martin Freeman, die de jonge Bilbo speelt. We kennen hem o.a. van de serie Sherlock en de Engelse versie van The Office.

Spectaculair
Zoals verwacht, zijn de special effects enorm spectaculair. Er is voldoende actie en humor, waardoor de film nergens saai kan worden genoemd. Het enige nadeel is dat het volgende deel zo lang op zich laat wachten!