Navigation Menu+

Voor- en nadelen van de bioscoop

Geplaatst door in Bioscoop

IMG_1249

Bioscopen zijn één van de populairste gelegenheden voor een avondje uit. Maar wat maakt het kijken van films in een groot ¬theater nou zo speciaal? 

Ten eerste is de ruimte pikdonker. Dat zorgt ervoor dat je je des te beter kunt inleven in de film, die wordt getoond op een enorm groot scherm. Dat is wel even iets anders dan een film bekijken in de klas met een overheadprojector of op het kleine scherm van je smartphone.

Gezelligheid
Vooral komedies zijn leuker om te kijken met meerdere mensen, dan in je eentje. De lach van andere mensen werkt namelijk aanstekelijk. Bij horrorfilms of thrillers is het weer fijn om te weten dat je niet alleen in de zaal zit.

Optutten
Het is een mooie gelegenheid op je een beetje op te tutten, want je begeeft je immers in het openbaar. Je kunt van tevoren uit eten gaan of na afloop van de film iets drinken. Bovendien vergt het niet al teveel moeite om naar een film te kijken, je hoeft alleen maar te zitten en genieten.

Asociaal gedrag
Eén van de weinige nadelen van de bioscoop, is de overlast die andere mensen kunnen veroorzaken. Luidruchtig chips eten of praten tijdens de film behoren tot de grootste irritaties. Als het de spuigaten uitloopt, kun je nog altijd een van de medewerkers waarschuwen om er een stokje voor te steken.